EDUSIMTEAM Projesi Pilot Eğitimi

EDUSIMTEAM Projesi  Pilot Eğitimi..Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ''EDUSIMTEAM Projesi

Pilot Eğitimi'' konulu ilgi yazısı

"Fostering STEAM Education in Schools" (EDUSIMSTEAM) (Okullarda STEAM Eğitimin Teşvik Edilmesi) projesi bir Erasmus+ Merkezi KA3 İleriye Yönelik İşbirliği Projesi olup Avrupa Komisyonu tarafından seçilmiş 27 yenilikçi projeden biridir. Eğitimde yenilikçi uygulamaları, 21. Yüzyıl becerilerini destekleyen STEAM eğitimiyle ve çok-disiplinli öğrenme alanlarıyla bütünleştirerek bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanıldığı yeni öğrenme alanları yaratmak ve bilimsel, yaratıcı, eleştirel düşünme gibi üst düzey becerilerin geliştirilmesini sağlamak projenin temel hedefleri arasındadır.   Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinesinde EDUSIMSTEAM Projesi kapsamında proje ortaklarıyla birlikte okullarda görev yapan öğretmenler için çevrimiçi ortamda ücretsiz EDUSIMSTEAM Pilot Eğitimi Kursu hazırlanmıştır. Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik (STEAM) derslerini birbirinden ayrı öğretmek yerine, bu derslerin sadece kendi aralarında değil, diğer tüm disiplinlerle bütünleşik biçimde STEAM öğretimine nasıl geçileceğini ve  eğitimde etkili ve verimli bir STEAM yaklaşımınını nasıl kullanılacağını öğrenmek isteyen  öğretmenlerin becerilerini ve eğitim müfredatlarını geliştirmeyi amaçlayan "EDUSIMSTEAM Projesi Pilot Eğitimi Çevrimiçi Kursu" https://steam.eba.gov.tr web adresinden 27 Eylül 2021 - 25 Ekim 2021 tarihleri arasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilecektir. Söz konusu pilot eğitim Avrupa çapında eş zamanlı yapılacağı için kurs dili İngilizce olacaktır. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı okulöncesi, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde görev yapan öğretmenlerimiz "EDUSIMSTEAM Pilot Öğretmen Eğitimi"  kursuna http://meb.ai/G00uaT  adresindeki çevrimiçi formu doldurarak 10 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapabilirler. İlinize bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenlere söz konusu çevrimiçi kursun duyurulması ve STEAM eğitimiyle ilgilenen öğretmenlerin kursa başvuru yapmaya teşvik edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Yayın: 02.09.2021 - Güncelleme: 02.09.2021 18:41 - Görüntülenme: 174