Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı ve Türkiye Cumhuriyeti  için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesile ile okulumuzda düzenlenen programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif ERSOY’un şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Bu vesile ile okulumuzda hazırlanan programla 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü kutlanmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.Yılı okulumuzda hazırlanan programla coşkuyla kutlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi Kapsamında Okul Ortamlarının İyileştirilmesi Çalışmalarımız devam ediyor..Okul Duvarlarımızı Ders ve konu Temalı Olarak öğretmenlerimizce Resimlendiriliyor.

May

Okul Öğrenci Kıyafeti Değişikliği Kararı

Ara

Okulumuz 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz trafik farkındalıklarını geliştirmek amacıyla Sinop'a gelen İçişleri Bakanlığı MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI etkinliklerine katıldılar.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Okul Programı'nda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Programa katılan velilerimize de çok teşekkür ederiz.

Kas

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI, CUMHURİYET İLKOKULU'NDA VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMIYLA ÇOŞKUYLA KUTLANDI. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE,ÖĞRENCİLERİMİZE, TEMİZLİK PERSONELİ ARKADAŞLARIMIZA,OKULUMUZUN EMEKTARI METİN ABİMİZE VE PROGRAMA GELEN GELMEYEN TÜM VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

3-D Sınıfı RİTMİK SAYMA BİLİYORUM oyunuyla ritmik sayma öğreniyor. Öğretmenimiz Derya KELEŞ'i ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.