SİNOP / MERKEZ - Cumhuriyet İlkokulu

Aydın YILMAZ - Okul Müdürü

2 Mart 1975 tarihinde Sinop´un Ayancık İlçesi´nde  doğdu.İlk,orta ve lise eğitiminin ilk 2 yılını Ayancıkta son 2 yılını ise Kocaeli  Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde tamamladı. 1994 yılında İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi girdi. Mart 1995´te Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ne yatay geçiş yaptı.1999 yılında bu okuldan mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi den almış olduğu Sınıf Öğretmenliği Sertifikası  ile 1999 yılında Mardin Dargeçit Atatürk İlköğretim Okulu´nda Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladı.2000 yılında askere gitti. Acemi Birliği Eğitimini İstanbul Samandıra Çekmeköy 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı´na bağlı olarak Piyade Öğretmen Yedek subay olarak Asteğmen rütbesiyle tamamladı. Daha sonra askerliğinin geri kalan kısmını Asker Öğretmen olarak Mardin de tamamladıktan sonra 2001 yılında Sinop Ayancık Gürsökü Köyü İlköğretim Okulu´na atandı.4 yıl bu köyde görev yaptıktan sonra 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı´nca açılan Eğitim Yöneticiliği Sınavı´nı İlçe 1.si olarak kazandı ve Ayancık Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne Müdür Yardımcısı olarak atandı. Daha sonra aynı kuruma Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü´nce Döner Sermaye İşletmesinden sorumlu Teknik Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.8 Mayıs 2007´de aynı kuruma Müdür Baş Yardımcısı olarak atandı.2003 yılında başladığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 04.06.2007 tarihinde bitirerek 2. üniversite diplomasını aldı.15.02.2010 tarihinde  Ayancık İmam Hatip Lisesi ne müdür olarak atandı.19.08.2013 tarihinden itibaren ise Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokuluna Müdür Vekili ve Kurucu Müdür olarak görevlendirildi. Ekim 2014 te  asaleten müdür olarak bu okula atandı ve 2 Temmuz 2019 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.2 Temmuz 2019 tarihinden itibaren de Sinop Cumhuriyet İlkokulu´nda Okul Müdürü olarak görevini sürmektedir. Ahmet Yesevi Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Yüksek Lisans Eğitimini de 2014 yılında 3,54 ortalama ve Yüksek Onur Öğrencisi olarak tamamlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı´nca düzenlenen 44 adet mahalli 8 adet de merkezi olmak üzere toplam 52 adet Hizmetçi Eğitim Kursuna, 4 adet Halk Eğitimi Merkezi Kursuna da katılmıştır. Sinop Valilik Makamınca 4 kez Valilik Başarı Belgesi,1 kez Üstün Hizmet Belgesi,1 kez Ödül Aylıkla Ödüllendirme Belgesi, 1 kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Teşekkür Belgesi ,3 kez İlçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Başarı Belgesiyle ödüllendirilmiş olup;  ayrıca  üst üste 6 yıl yüksek sicilden dolayı 1 kademe ilerlemesi ödülü ve son 8 yılda hiçbir ceza almadığı için de yine 2015 yılında 1 Kademe İlerletilmesi ile ödüllendirilmiştir. Kişisel Gelişim Uzmanlığı ve İnsan Kaynakları yönetimi konusunda katıldığı NLP  İle İletişim Bilgeliği  Yönetim Ve Liderlik Seminer Belgesi ne de sahiptir. Aydın YILMAZ evli olup 2 erkek 1 kız toplam 3 çocuk sahibidir.Eşi  Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur.