SİNOP / MERKEZ - Cumhuriyet İlkokulu

May

Cocuk Oyunlarında Bir Birincilik Daha Aldık...Okul Sporları Yarışmaları Kapsamında Düzenlenen Yarışmalarda 3.sınıflar Arasında düzenlenen Beceri Koordinasyon Yarışmasında aldığımız  İl Birinciliğinin ardından 4.sınıflar arasında düzenlenen Yakan Top Yarışmasında da İl 1.si Olduk.Sınıf Öğretmenimiz Songül Sezgin ÖZDEMİR i ve öğrencilerini tebrik eder okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırdığı için teşekkür ederiz.

May

Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmalarında Labut Devirmede 4.Olduk..Okullar arası Labut Devirme Yarışmasında okulumuzu 2.sınıflardan öğretmenimiz Örgünöz YERDELEN in sorumluluğunda  2-C sınıfı temsil etti. Yarışmayı 7 okul arasından 4.olarak bitirdi. Öğrencilerimiz çok keyifli vakit geçirdiler.Öğreci ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

Okul Sporları Yarışmaları Kapsamında Düzenlenen Yarışmalarda 3.sınıflar Arasında düzenlenen Beceri Koordinasyon Yarışmasında İl Birincisi Olduk.Sınıf Öğretmenimiz Sümeyya TIĞLI yı ve öğrencilerini tebrik eder okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırdığı için teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk Gençliğine armağan etmiştir. 105. Yılı kutlu olsun.

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Dize Ezberleme Yarışmasına Katıldık...Öğrencilerimizin Performansları

May

Boyabat Gezimiz....Sinop Sosyal Yardımlaşma Vakfının uhdesinde düzenlenen Boyabat gezisine katıldık.Öğrencilerimize sınıf öğretmenlerimiz Sümeyya TIĞLI ve Örgünöz YERDELEN refakat etti.Gezide tarihi turistik ve tabi ormanlar kale gezildi.Örgünöz YERDELEN öğretmenimizin dron vasıtasıyla yaptığı çekimler öğrencilerimizin gezdikleri yerleri üstten kuşbaşı izleme imkanları oldu.

3 C Sınıfında  Geometrik Cisimlerin Açılımları Kağıt  Katlama Sanatıyla Buluştu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapsamında Yarışmalar Yapıldı.Yarışmalarda derece elde eden sınıflar ve öğrenciler ödüllendirildi.

Nis

Zeytin Dalı Projesi Kapsamında Okul Bahçesine Sınıf Öğretmeni Sibel KOYUNCU Rehberlğinde 1  B Sınıfı Tarafından  Fidan Dikimi Yapıldı

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu gün, okulumuzda hazırlanan programla coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı ve Türkiye Cumhuriyeti  için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesile ile okulumuzda düzenlenen programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif ERSOY’un şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Bu vesile ile okulumuzda hazırlanan programla 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü kutlanmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.