Tem

COVID-19 Kapsamında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler....Bilindiği üzere 30.06.2021 tarihli ve 31527 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan ilgi (a) Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde 01.07.2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacakları ile kimlerin idari izinli sayılacakları belirtilmiştir.

Bu normalleşme sürecinde personelden;

- Yöneticiler hariç olmak üzere Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı (e-nabızdan alınacak belge) bulunan 60 yaş ve üzerinde olanlar,

- Hamile personelden gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunanlar,

idari izinli sayılacaktır.

Bu kapsamda  idari izinli sayılanlar;

- Bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak, bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır.

- Bu personel, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetlerine ihtiyaç duyulduklarında çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

- İlgili birim tarafından gerekli tedbirler alınarak uzaktan çalışma yöntemiyle çalıştırılabilecektir.

Yukarıda belirtilenler dışında kalan diğer personelden ilgi (b) Genelge ile idari izinli sayılanlar 01.07.2021 tarihi itibarıyla görevlerine başlayacaklardır.

Diğer taraftan, ilgi (c) Olur ile yürürlüğe konulan "Millî Eğitim Bakanlığı 2021/Covid-19 Kapsamında Esnek Çalışmaya İlişkin Usul ve Esaslar" yürürlükten kaldırılmış olup, Bakanlığımızın ilgi (ç) yazısı ekte gönderilmiştir.

Tem

Bilimsel Kurul DeğerlendirmeleriBakanlığımıza bağlı resmî ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin/kooperatif, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışı uygun olan/satışı uygun olmayan gıda ve içecekler ile belirlenen kriterleri sağladıklarında satışı uygun olan gıda ve içecekler "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu" önerileri doğrultusunda belirlenmektedir.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından güncellenen ve Ek'te yer alan "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Karar Tutanağı", http://merkezisgb.meb.gov.tr/www/gida- isletmeleri-denetimi/dosya/40 sayfasında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bundan sonraki iş ve işlemlerin bütün taraflarca buna göre yürütülmesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi bakımından gerekli görülmektedir.

Tem

Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi (2021/14)

Tem

Sinop Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğünün ''1 Temmuz 2021'den İtibaren Ülkemize Giriş Tedbirleri '' konulu yazısı

Okul Öncesinde GEMS Destekli Fen ve Matematik Uygulamaları" Projesi

Sınıf Öğretmelerine Yönelik TÜBİTAK 4005 Projesi Katılım Daveti

Tem

Kademeli Normalleşme 3. Etap...Sinop Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğünün ''Kademeli Normalleşme 3. Etap'' konulu yazısı ile ekinde yer alan  İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 27.06.2021 tarihli ve 10530 sayılı yazısı

Haz

Sinop Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün,''2021/2 Nolu Valilik Tebliği '' konulu yazısı ve Sinop Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün,''2021/1 Nolu Valilik Tebliği '' konulu yazısı

Haz

Kahramanmaraş Uygulama Oteli...Kahramanmaraş MADO Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  bünyesinde faaliyet gösteren Uygulama Otelimize ait 2021 yılı güncel afişimiz yazımız ekindedir.

İl Umumi Hıfzı Sıhha Kurulunun  Kararları

Haz

2021 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumların  İlk Defa Yönetici Görevlendirme takvimine göre   boş bulunan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı sayısının ayrı ayrı tespit edilerek üç katı adayın belirlenmesine esas yazılı sınav puanı ile Ek-1 form üzerinden yapılacak değerlendirmeyle  sözlü sınava çağrılacak olup,  Ek-1 form üzerinden yapılacak değerlendirmeye  itirazların 12-13 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacağı ile ilgili ilgi mail ekte gönderilmiştir.

Okul Öncesi Yaz Eğitimleri

Özel Eğitim Öğrencileri İçin Telafi Eğitimi